Мотоклубовете в Плевен организират за първи път инициатива под мотото Да

...
Мотоклубовете в Плевен организират за първи път инициатива под мотото Да
Коментари Харесай

Мотофест в Плевен ще популяризира ваксинацията срещу коронавирус

Мотоклубовете в Плевен провеждат за първи път самодейност под мотото  " Да на имунизацията “.

В нея се включват клубове на мотоциклетистите " Огнени сенки ", " Пътни братя ", " Кан Аспарух ", " Камикадзе ", с поддръжката на цялото мотодвижение. Те са основатели за мотофест ивал, който ще се състои в неделя - 20 юни, за разпространение на имунизацията.

Фестът ще стартира с мотошествие от 14.00 ч. от " Практикер ", по бул. " Русе ", ул. " Дойран " и ще доближи централната жп гара в Плевен, след което по централната ул. " Данаил Попов " ще стигне до мобилния кабинет за имунизация, проведен от РЗИ на централния градски площад " Възраждане " към 15.00 ч.

С тази демонстрация мотоклубовете канят съгражданите си да не отсрочват имунизирането срещу ковид.

РЗИ провежда за трета поредна седмица изнесен имунизационен кабинет на площад " Възраждане " тази събота и неделя. Всеки искащ, след показване на документ за идентичност, ще може да си сложи първа игла от определена от него ваксина - разполагаем са четири препарата. Кабинетът ще работи от 10,00 ч. до 16,00 ч.

По мотив открития Делта вид, именуван още индийски вариант на ковид в Плевен, шефът на РЗИ доктор Илиян Минчев посочи, че случаят е от април, а пациентът е излекуван като е минал болестта в лека форма и не е лекуван в болница.

Д-р Минчев разяснява, че като стажант-лекар пациентът е извършил прецизно напътствията на РЗИ за интервала на карантината, а и при последващите му контакти не са открити инфектирани от болестта.

В момента епидемиологичната конюнктура в района на Плевен е спокойна, с най-ниски стойности в страната, и е доста подобаваща за имунизиране, сподели доктор Минчев. Заболеваемостта е около 15 на 100 хиляди души население на 14-дневна база.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР